पालक रोल्स//SPINACH ROLLS // SPINACH ROLLS RECIPE // SPINACH ROLLS INDIAN RECIPE // SPINACH ROLLS RECIPE IN HINDI AND ENGLISH
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पालक रोल्स
सामग्री –
25-30 पालक पत्तिया
4 उबले और कुचले आलू
डेढ़ टी - स्पून पीसा हुआ आमचूर
एक कटी प्याज
3 कटी हुई हरी मिर्च
एक टेबलस्पून घी
नमक स्वादनुसार
तेल तलने के लिए
घोल के लिए -
आधा टी कप चने का आटा
आधा टी कप चावल का आटा या मैदा
आधा टी स्पून नमक
एक टी कप पानी
विधि -
👉 घी गरम कीजिए और उसमे प्याज को एक मिनट तक भुनिए
👉 हरी मिर्च डालिए और फिर इसे कुछ सेकंड भूनिए।
👉 आलू, पिसा हुआ आमचूर तथा नमक डालिए।
👉 ठंडा कीजिए और रोल बनाएं।
👉 आलू के भरावन के छोटे छोटे रोल को पालक की पत्तियों के बीच में
रखिए और पालक की पत्तियों को आलू के रोल चारों तरफ लपेटिए|
👉 बाकी भरावन और पालक की पत्तियों के लिए भी यही क्रिया
दोहराए।
👉 घोल की सामग्री को मिलाएं रोल को इस घोल में डुबोए और तेल में
खूब तलिए।
👉 गरमा गरम परोसिए।
Spinach rolls
Ingredients
-
25-30 Spinach Leaves
4 boiled and crushed potatoes
One and a half teaspoon powdered
mango powder
A chopped onion
3 chopped green chilies
One tablespoon ghee
Salt to taste
To fry oil
For
solution -
Half a cup of gram flour
Half a cup of rice flour
or fine flour
Half a teaspoon salt
A cup of water
Method
-
👉 Heat the ghee and roast the onions for a minute.
👉 Add green chili and fry it for few seconds.
👉 Add potatoes, powdered mango powder and salt.
Cool and roll.
👉 Put small rolls of potato stuffing in the center of the spinach leaves and spinach.
👉 Wrap the potato rolls around.
👉 Repeat the same for the rest of the stuffing and spinach
leaves.
👉 Mix the contents of the solution, dip the roll in this
solution and deep-fry it in oil.
👉 Serve it hot.
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